IMG_1272

Fortsättningen på Sjöfartsstråket testas fram

Under våren och sommaren 2019 är ett antal tillfälliga installationer utplacerade längs med Sjöfartsstråket i Simrishamn. Informationspunkter visar historiska bilder från platserna och med temporära sittmöbler testas framtida användningsområden. Installationerna är bland annat uppbyggda av gamla fiskelådor, som målats av ungdomar på Korsavadsskolan i ett graffitiprojekt. Sjöfartsstråkets fortsättning inkluderar etapperna 5 och 6, som sträcker sig från stationen till den gamla järnvägsbron över Tommarpsån (småbåtshamnen och hamnen).

"Sjöfartsstråket är en satsning i Simrishamn som följer kustlinjen från Tobisvik i norr till Branteviksvägen i söder. Syftet med denna stadsbyggnadsvision är att ge hav, hamn och strand en större plats i de centrala delarna av Simrishamn. Tullhusstranden, som stod färdigt år 2016 var den första etappen av Sjöfartstråket."

Läs mer om Sjöfartsstråket på Simrishamns kommuns hemsida och spana in prisbelönta Tullhusstranden.

Grafittiplanket har sin upprinnelse i ett medborgarförslag om att skapa plats för konstnärer att öva på.
400 kasserade fiskelådor har målats av niondeklassare under ledning av föreningen Street Corner och sedan använts som byggelement till tillfälliga möbler.